preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zadarski otoci Zadar

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 5. 2011.

Ukupno: 396438
Ovaj mjesec: 767
Ovaj tjedan: 25
Danas: 25
Školski list

Prvi broj školskog lista OZ izašao je u rujnu 2015.

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SVJETLO BOŽIĆNE SVIJEĆE
Autor: Administrator , 3. 12. 2018.

U ovo božićno vrijeme, u OŠ Zadarski otoci-Zadar održavamo  svake školske godine već tradicionalni sedmi humanitarni Božićni sajam za učenike i roditelje škole. Svaki razred sa svojom učiteljicom pripremi svoju temu, motiv, ideju uporabnog predmeta ili božićnog ukrasa koju realiziraju do sajma. Tada učenici urede svoje štandove za prodaju njihovih rukotvorina. Upravo ti dječji radovi bude ponos roditelja i njihove djece.


Osim što je sajam humanitarnog karaktera, on ima i odgojno-obrazovni karakter. Učenici svojim rukama stvaraju, izrađuju i na kraju prodaju gotovi proizvod. Bude tu: kolača, božićnih ukrasa, čestitki, oslikanih bočica, vjenčića, ukrasnih svijećnjaka, zanimljivih slika, anđela, jaslica, kuglica za bor i ostalih unikatnih rukotvorina.

Tako i kreativna učiteljica JASMINKA BRIŽIĆ sa svojim učenicima redovito sudjeluje na Božićnom sajmu. Ove godine pripremila je božićne svijećnjake. Slikanje na staklu. Učenici su uživali u maštovitoj igri, ritmu crta i boja. Sada su gotovi i spremni za prodaju.

Inače, učiteljica savjetnica RN Jasminka Brižić ima mnogo hobija koje prenosi na djecu, studente i mlade pripravnike. Prvo, tu je velika ljubav prema pjevanju i glazbi. Gđa. Jasminka pjeva niz godina u Mješovitom pjevačkom zboru CONDURA CROATICA iz Zadra kojeg vodi poznati maestro IVO NIŽIĆ, čuveni i priznati glazbeni pedagog, skladatelj i dirigent. Potom, ljubav prema glagoljici. Aktivni je član Udruge glagoljaša Zadar. Na Saboru glagoljaša u Sv. Filipu i Jakovu održala je brojne radionice npr: Veseli oblutci, Izrada maske od gipsa, Eko-narukvice, Mramorne čestitke, Foto CD…  Sudjelovala je niz godina na Stazi glagoljaša u Zadru, u Turniru glagoljaškog binga škole, potom u organizacijskom odboru likovnog natječaja „Iskoni bje Slovo“ na temu glagoljica. Sve njene hvalevrijedne aktivnosti i događanja ne bi se moglo nabrojati jer ih ima puno. Radila je iskreno i od srca.  Mnogo sati sebedarja za djecu, za školu. Biti učitelj nije samo zvanje, ni zanimanje. To je poziv koji se ne napušta tako lako. Zato joj VELIKO HVALA za dugi niz godina rada, strpljivosti i ljubavi prema najmlađima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju