Datum objave: 11. listopada 2024.

Spikaonica: Glas tinejdžera

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ

Andrije Medulića 2,

23000 Zadar

OIB: 18278432296

Zadar, 9.10.2024.

Održana aktivnost “Spikaonica: Glas tinejdžera”

Udruga CINAZ uspješno je realizirala prošlog petka, 4. listopada, aktivnost pod nazivom „Spikaonica: Glas tinejdžera“ u okviru Erasmus+ projekta “ZD-154-ML”. Domaćin ovog događanja za mlade bila je Osnovna škola Šime Budinić, a na aktivnosti je sudjelovalo 21 učenik, predstavnici iz sedam zadarskih osnovnih škola: OŠ Šime Budinić, OŠ Petar Preradović, OŠ Zadarski otoci, OŠ Krune Krstića, OŠ Smiljevac, OŠ Stanovi i OŠ Bartola Kašića.

Aktivnost pod nazivom Spikaonica: Glas tinejdžera imala je za cilj prikupiti mišljenja mladih (učenika završnih razreda osnovnih škola u dobi od 13 do 15 godina) o mjerama i aktivnostima koje bi Grad Zadar trebao imati unutar lokalnog programa za mlade, a koje su za mlade važne. Zaključci s ove aktivnosti će se oblikovati u preporuke za donositelje odluka i poslužiti pri izradi nacrta Programa za mlade Grada Zadra.

Udruga CINAZ osmislila je aktivnost za ovu populaciju mladih uz stručne voditelje i moderatora prof.dr.sc. Bruna Ćurka. Mišljenja mladih su se prikupljali kroz neformalne metode rada: fokus grupe, “world cafe” i interaktivni kviz. Program je također sadržavao i predstavljanje projekta, Erasmus+ programa i Youthpass procesa i fazu refleksije.

Ishodi učenja su bili da učenici prepoznaju važnost poduzimanja određenih mjera i aktivnosti za mlade unutar lokalnog programa za mlade, da nauče analizirati i organizirati odgovore i da nauče kako kreirati zaključak na temelju odgovora mladih.

Aktivnost se provela u okviru projekta pod nazivom ZD-154-ML kojeg Udruga CINAZ provodi u partnerstvu s Udrugom Prizma, Gradom Zadrom, Udrugom Trećeprostor i Udrugom mladih Ahimsa, a čiji je cilj uključiti mlade u proces izrade Programa za mlade Grada Zadra.

Zahvaljujemo se ovim putem domaćinu, Osnovnoj školi Šime Budinić i njenim stručnim djelatnicima na podršci u organizaciji i svim ostalim zadarskim osnovnim školama (roditeljima i učiteljima) na odazivu, suradnji i uključivanju učenika u ovaj projekt.

Aktivnost pod nazivom “Spikaonica: Glas tinejdžera” održala se u okviru projekta ZD154-ML i sufinancirana je sredstvima Europske unije programa Erasmus+.

Više slika pogledajte na linku.

Pročitajte još

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Skip to content