Datum objave: 10. listopada 2024.
Kategorija: Olib | Projekti

Izvješće o provedbi projekta PŠ Olib

Naziv projekta: Opremanje učionice PŠ Olib za interaktivnu nastavu

Razdoblje: srpanj 2024.- prosinac 2024.

Olib – Zadarska županija

Interaktivna nastava se već nekoliko godina uvodi u školski sustav, stare zelene ploče i uporaba krede nije više atraktivan način provedbe nastavnog procesa, ali ni održiv. Pametne ploče osim dinamične interakcije znatno štede resurse, vrijeme učitelja za pripremu i provedbu sadržaja, usvajanje i ponavljanje gradiva učenika čini zanimljivim, učenici postižu puno bolje rezultate i razvijaju nove vještine, uporaba ovakvih pametnih rješenja znatno štedi i proračun škole.

OŠ Zadarski otoci ostvarila je punu potporu temeljem Javnog natječaja Tankerske plovidbe d.d.za dodjelu donacija 2024. za provedbu projekta: „Opremanje učionice PŠ Olib za interaktivnu nastavu.“ Prije početka nove školske godine 2024./2025. nabavljena je nova pametna ploča i projektor s pripadajućim softverskim rješenjima koji su montirani u učionici PŠ Olib. Trenutno školu pohađa 3 učenika: 1 učenik u razrednoj nastavi te 2 učenika u predmetnoj nastavi. Ovim ulaganjem znatno se poboljšava kvaliteta provedbe nastavnog sadržaja i interakcije učenika s predmetnim gradivom.

Sudionici su svi učitelji i učenici škole PŠ Olib, ali posljedično i korisnici knjižnice koja djeluje u sklopu škole. Učenici će u suradnji s učiteljicom izraditi i kratki promotivni film o baštini Oliba. Projekcija učeničkog uratka održati će se u učionici uporabom nove opreme u prosincu 2024. na kojoj će se prezentirati i uspješnost projekta roditeljima i mještanima otoka. Neposredni učinak je svakako i pozitivan primjer lokalnom stanovništvu da i udaljene škole mogu osigurati kvalitetu nastavnog procesa te da život na otocima ne znači nužno i manjak kvalitete u odnosu na gradske škole. Svaki učenik bez obzira na mjesto prebivanja ima pravo na jednaku kvalitetu obrazovanja. Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su pružili podršku u pripremi i provedbi, te donatoru, Tankerskoj plovidbi d.d., koja je prepoznala potrebe otočnog stanovništva.

PŠ Olib

OŠ Zadarski otoci

Jona Petešić, prof.

Listopad 2024.

Pročitajte još

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Skip to content